Popgroep 5 Seconds of Summer is volgend jaar weer in Amsterdam te vinden. Het Australische viertal verzorgt op woensdag 20 mei een concert in de Ziggo Dome.

Kaartjes voor die show zijn vanaf vrijdagochtend te koop, kondigde concertorganisator Mojo maandagochtend aan.

5 Seconds of Summer was anderhalve week nog ook al in Amsterdam. Toen verzorgde de popgroep het voorprogramma van One Direction.

Het hoofdstedelijke concert van 5 Seconds of Summer maakt deel uit van een Europese tournee van de popgroep. De jongens kondigden die tour zaterdag al aan via Twitter. Toen waren de exacte data en locaties nog niet bekend.

Webmley Arena

Naast Nederland doet 5 Seconds of Summer ook onder meer België, Frankrijk en Duitsland aan. Luke Hemmings, Calum Hood, Michael Clifford en Ashton Irwin sluiten hun grootste concertreeks tot nu toe af met twee concerten in de Londense Wembley Arena.

In totaal speelt de popgroep volgend jaar voor meer dan 240.000 Europese fans.

"Het is voor ons geweldig dat we jullie kunnen komen opzoeken", reageert de band op het bekendmaken van hun tourdata. "We gaan ons best doen de beste liveshow neer te zetten voor jullie. We kunnen niet wachten de nummers van ons album en nog veel meer voor jullie te spelen. Hopelijk hebben jullie er net zo veel zin in als wij."