Het kostte zanger Jon Allen behoorlijk wat moeite om zijn nieuwe album Deep River eruit te persen. 

Aan Telegraaf vertelt de Britse singer-songwriter dat het vooral zat in het afmaken van de nummers. "Mijn management, band, iedereen hield me voor dat ik vooral de tijd moest nemen die ik nodig had voor een nieuw album."

"Maar zoiets kun je dus beter niet zeggen tegen iemand als ik. Aan liedjes beginnen is het probleem niet, het zit hem in het afmaken. Die op mijn nieuwe album Deep River voelden door dat alle tijd nemen als nierstenen."

"Als aanhoudende, steeds erger wordende pijnen. Tot ze er eindelijk uit waren.” Allen zegt het beste te werken als hij niemand achter zijn kont aan heeft. "Achteraf heb ik het op mijn vorige album iets te bewust en nadrukkelijk breed beluisterbaar gehouden, bang om maar iets van mijn eerste succes kwijt te raken. Daar had ik nu alweer stukken minder last van."

Want van momenten heb ik echt wel genoten", aldus Allen. "De momenten waarop ik de songs maakte die ik wilde maken, waarop het lukte nummers te schrijven waar ik volledig achter sta. Beter kun je in feite niet doen. Want wie moet je anders dan eerst jezelf overtuigen? De rest van de wereld is niet te beïnvloeden.”