Een week na de concerten van One Direction in de Amsterdam Arena komt voorprogramma 5 Seconds Of Summer op de eerste plek binnen in de Nederlandse Album Top 100.

Het titelloze debuutalbum van het Australische kwartet komt op nummer 1 binnen, met bijna twee zoveel verkopen als de verzamel-cd van Nick & Simon (nummer 2).

One Direction zelf profiteert van de twee stadionconcerten nu Midnight Memories lichtelijk stijgt (naar 27) en Take Me Home terugkeert in de lijst (nummer 70).

Ook het debuutalbum van de Britse zanger George Ezra komt de top 10 binnen. Zijn eerste langspeler Wanted On Voyage debuteert op nummer 9. Marco Borsato keert ondertussen terug in de top 10 met zijn meest recente album, Duizend Spiegels, dat omhoog veert van nummer 30 naar 4.

Het Duitse tranceduo Cosmic Gate, bestaande uit Stefan Bossems en Claus Terhoeven, staat voor het eerst in de lijst, nu Start To Feel op nummer 21 terechtkomt. De christelijke band Hillsong komt op 26 binnen met No Other Name en Mutineers van David Gray is nieuw op nummer 31.