Met de eretitel beste dj ter wereld maakt de Hardwell een succesvol jaar door. Toch is er voor Robbert van de Corput uit Breda nog genoeg te wensen als het gaat om het bereiken van publiek. 

"Dat is ook de reden waarom ik de Hardwell Presents Revealed-cd's uitbreng. Niet iedereen is oud genoeg voor een club of festival of heeft genoeg geld om die te bezoeken."

"Met deze cd's probeer ik mijn fans op die manier alsnog te bereiken." Vorige maand is de vijfde editie van Hardwell Presents Revealed verschenen.

Van de Corput begon op zijn vierde met het spelen van de piano om op zijn twaalfde deze in te ruilen voor een dj-set. Daarna ging het snel.

Al op 14-jarige leeftijd draaide Van de Corput in verschillende clubs in Nederland. Stadgenoot dj Tiesto zag het talent van Hardwell, nodigde hem uit om mee te draaien op Ibiza en nam een plaat met de tiener op.

Loyaliteit

Nu, een aantal jaar later is Hardwell door het toonaangevende DJ Magazine uitgeroepen tot beste dj ter wereld en heeft hij zijn eigen platenmaatschappij. Hardwell denkt dat hij zijn succes heeft te danken aan zijn loyaliteit en zijn innovatiedrang.

"Ik heb altijd naar mijn fans geluisterd en ik denk dat elk nummer dat ik tot nog toe heb uitgebracht anders klonk dat het nummer daarvoor. Om me heen zie ik veel dj's die alleen hun hits draaien. Daar wil ik voor waken."

Bekijk het interview:

Kritische noot

Ondanks het feit dat hij geniet van de wereld waar hij in leeft, heeft Hardwell ook een kritische noot. "Ik zie op dit moment meer kwantiteit dan kwaliteit. Of dat goed is of niet weet ik niet want er komt er altijd wel weer een boven drijven die zich op een unieke manier afzet tegen de anderen. Maar ik merk dat er veel van elkaar wordt overgenomen dat is niet echt mijn ding."

De geboren Bredanaar is al een tijd bezig met een eigen studio album en wil hiermee zijn fans verrassen. "Met dit album wil ik de mensen laten horen waar ik zelf graag naar luister. Het album zal melodieuzer klinken en sommigen nummers zullen geen dance nummers zijn. Ik hou er niet van om als muzikant in een hokje te worden gestopt om vervolgens een type soort muziek te maken."