De Canadese rockzanger Bryan Adams brengt in september een album met liedjes van onder meer Bob Dylan, The Beach Boys, Ray Charles en Jimmy Cliff uit.

Het album krijgt de titel Tracks Of My Years mee, geïnspireerd door een liedje van Smokey Robinson & The Miracles uit 1965, dat ook op de plaat te vinden is.

Tracks Of My Years is de elfde langspeler van Adams en is geproduceerd door David Foster, met wie hij in de jaren 80 al samenwerkte. Dat meldt Universal Music.

Naast dertien popklassiekers als God Only Knows, Sunny, Kiss And Say Goodbye, I Can’t Stop Loving You en Rock And Roll Music bevat het album ook het nieuwe liedje She Knows Me, dat Adams schreef met Jim Vallance. Samen met hem maakte Adams de hits Run To You, Summer Of ’69 en Heaven.

Jubileum

Al deze nummers zijn te vinden op het in 1984 uitgebrachte album Reckless, waarvan later dit jaar een jubileumeditie verschijnt. Er zijn in totaal vijf edities van zijn wereldwijde doorbraakplaat verkrijgbaar. De meest uitgebreide versie bevat vijf bonustracks, twee kerstliedjes, een live-cd, een documentaire op dvd en een blu-ray met nieuwe mixen.

Dit jaar is Bryan Adams twee keer in Nederland te zien. Op donderdag 31 juli staat de zanger voor de derde keer in theater De Doelen in Rotterdam, waar hij een volledig akoestisch optreden geeft. Op maandag 8 december staat hij met zijn complete band in de Ziggo Dome.