Paskal Jakobsen houdt Concert At Sea liever klein

Paskal Jakobsen ziet het Zeeuwse festival Concert At Sea liever niet te groot worden. "Als het aan mij ligt, wordt het niet veel groter en blijven we ook betaalbaar".

Dat zegt de Bløf-zanger, die samen met zijn band betrokken is bij de organisatie van het festival.

Hoewel Jakobsen niet uitsluit dat het festival in de toekomst groeit, denkt hij dat het voor de 40.000 festivalgangers ook beter is om in de huidige grootte verder te gaan. "Alle doelgroepen staan er en die zijn laaiend enthousiast. Daar moet je ook naar luisteren."

Wel denkt de zanger dat het festival, dat vrijdag en zaterdag voor de negende keer plaatsvond, volgend jaar zijn jubileum groots viert. "Er is inhoudelijk nog niets afgesproken. Maar we moeten wel echt met iets komen. De verwachtingen zijn groot."

Bungelowpark

Bløf liet eind vorige week weten nog een festival te organiseren in Zeeland. Back At Sea vindt op 21, 22 en 23 november plaats in een bungalowpark. "Het is eigenlijk een klein elitefeestje voor drieduizend man", omschrijft de zanger.

"Een uitgeklede versie van Concert At Sea, waar vrijdag veertig- en zaterdag dertigduizend mensen op afkwamen." Net als op het festival Where The Wild Things Are in Zeewolde, dat ook plaatsvindt in een bungalowpark, wordt het hele terrein gebruikt.

Kampvuurconcert

"Denk aan een dj die optreedt in het zwembad of een singer-songwriter die een kampvuurconcert geeft", schetst Jakobsen. "Het is iets waar je echt bij wilt zijn." Over de line-up van Back At Sea is nog weinig bekend. Wel treden Bløf en Racoon op.

De kaartjes zijn vanaf woensdag te koop. "Het kan zijn dat ze binnen een dag weg zijn, maar het is lastig in te schatten. Nederlanders laten zich niet zo maar iets aanpraten", zegt Jakobsen. Zelf is de zanger in ieder geval erg enthousiast over Back At Sea. "Ik heb er erg veel zin in."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie