Elbow is van plan om in het najaar te gaan werken aan een nieuw album.

"Op dit moment proberen we vooral te genieten van onze toer", vertelt drummer Richard Jupp. "Waarschijnlijk gaan we in september weer schrijven. Dan nemen we een paar weken vrij en zien we wel wat er gebeurt."

Craig Potter is van plan om al wat eerder aan de bak te gaan. "Ik denk dat iedereen van tevoren alvast wat op papier zet", aldus de toetsenist. "En dan komen we in september met z'n allen bij elkaar."

De laatste plaat van de Britse band, The Take Off and Landing of Everything, verscheen in maart. Bij het schrijven van de nummers gingen de bandleden voor het eerst anders te werk. "We schreven altijd met z'n allen maar nu hebben we sommige nummers alleen gemaakt en dat werkte", vindt Jupp. "Je krijgt een andere dynamiek."

Volgens Potter was ook het vormen van verschillende 'schrijfgroepjes' een succes. "Ik denk dat je op het laatste album duidelijk een andere 'vibe' kunt horen. Waarschijnlijk gaan we het straks weer op deze manier doen."

Ook namen de bandleden volgens Jupp ieder een andere dag vrij in de week, waardoor ze steeds in een andere samenstelling bij elkaar zaten. "Zo konden we meer tijd doorbrengen met onze gezinnen en was het leuker om weer aan de slag te gaan in de studio."