Het afscheidsconcert van Thé Lau heeft dinsdagavond niet alleen grote indruk gemaakt op het publiek. Ook de gastartiesten vonden het een aparte avond.

"Het was heel bijzonder. Ik ben blij dat ik het van zo dichtbij mee heb mogen maken", vertelde Lange Frans, die met Lau hun duet Zing Een Liedje Voor Me zong, na afloop aan RTL Boulevard.

Ook Jacqueline Govaert noemt het concert "heel bijzonder". "Je probeert in je op te nemen dat het de laatste keer is dat je met hem zingt. Zoiets maak je bijna nooit mee natuurlijk, echt heel mooi."

Lau nam in een uitverkochte Heineken Music Hall afscheid van het Nederlandse publiek. De 61-jarige zanger heeft keelkanker en heeft niet meer lang te leven. 

Dubbel

Paskal Jakobsen trad de afgelopen tijd meermaals op met Lau en zijn band The Scene. De Bløf-frontman stond dinsdag met een dubbel gevoel op het podium.

"Het is gewoon moeilijk, maar tegelijkertijd ook prachtig om welkom te zijn op het podium met The Scene en met Thé samen muziek te maken. Dan moet ik niet zwaar gaan lopen doen, dan moet ik dat met hem vieren. Maar dat vind ik moeilijk."

Allerlaatste

Ook het allerlaatste concert van Thé Lau en The Scene zaterdagavond in Brussel is uitverkocht, maar de Belgische poptempel Ancienne Belgique (AB) zal het concert via de website live uitzenden.

Lees onze recensie van het concert van The Scene in de HMH