De Britse komiek Rik Mayall komt amper een week na zijn overlijden op de zevende plek van de Britse Top 40 binnen met de WK-single Noble England.

De acteur uit de televisieseries The Young Ones, Blackadder en Bottom overleed vorige week maandag geheel onverwacht op 56-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is waarschijnlijk een hartaanval.

Kort na zijn overlijden werd op Facebook een campagne opgezet om Noble England naar de eerste plek te helpen. Het liedje schopt het deze week tot de zevende plek.

De campagne op sociale media werd geleid door Jon Morter, die het in 2009 lukte om Killing In The Name Of van Rage Against The Machine op nummer 1 te krijgen. X Factor-winnaar Joe McElderry liep toen de Christmas Number One mis, maar bereikte een week later alsnog de eerste plek.

Aanvankelijk werd Noble England tijdens het WK voetbal van 2010 uitgebracht, maar het kwam niet in de hitlijst terecht. De tekst komt uit het toneelstuk Henry V van Shakespeare. Het is Mayalls tweede hitnotering, nadat hij in 1986 als lid van The Young Ones een Britse nummer 1-hit had met de Cliff Richard-single Living Doll.

Rik Mayall - Noble England (2010):