De Zweedse zangeres Tove Lo scoort met haar eerste hit in Nederland tevens haar eerste nummer 1-notering. Ze wordt erop bijgestaan door Hippie Sabotage.

De remix van het liedje Habits, getiteld Stay High, verstoot deze week Am I Wrong van het Noorse duo Nico & Vinz van de eerste plek in de Mega Top 50.

Een Scandinavische aangelegenheid aan de top van de hitparade, maar Tove Lo is niet de eerste Zweedse act die aan kop gaat in de hitlijst van de Publieke Omroep.

Orkest Gudrun Jankis was in 1965 de eerste Zweedse lijstaanvoerder met Letkiss "Jenka" en tussen 1974 en 1982 had de popgroep ABBA tien nummer 1-hits. Daarna bereikten Europe (The Final Countdown), Roxette (Joyride), Rednex (Cotton Eye Joe) en Emilia (Big, Big World) de eerste plek van de lijst.

Pas twaalf jaar later zou er weer een Zweedse act op de eerste plek terechtkomen, namelijk het toepasselijk getitelde One van Swedish House Mafia. In 2013 had dj Avicii twee nummer 1-hits, te weten Wake Me Up en Hey Brother. Tove Lo is de negende Zweedse act met een nummer 1-hit in Nederland.

Tove Lo ft. Hippie Sabotage - Stay High (Habits Remix) (2014)