De Rotterdamse R&B-groep Roméo komt na een tiental jaren afwezigheid weer bij elkaar.

"Het enthousiasme en de liefde voor muziek hebben ons weer bij elkaar gebracht", zegt zanger Julian Barry in het programma Helemaal Haandrikman op Radio 2.

"We hadden elkaar heel lang niet meer gezien. Toen hebben we een goed kopje thee gedronken en een goed gesprek gehad."

De groep is volgens Barry uit elkaar gegaan onder de druk van het succes dat de groep destijds had. "Het is heel cliché, maar het is net huwelijk", aldus de zanger. "We hebben mooie successen behaald en veel uren samen doorgebracht."

Het kwartet in Rotterdam werd twintig jaar geleden opgericht door Clifton Giersthove en Milton Wijngaarde, later aangevuld door Julian en Spencer Barry. Debuutsingle Always For Love flopte, maar Roméo scoorde zijn grootste hit met de tweede single, het door Eddy Zoëy geschreven I’m Coming Home.

Model

Giersthove maakt overigens geen deel uit van de huidige samenstelling van Roméo. De nieuwe single van Roméo is een remake van die eerste hit. Voor de videoclip zijn de heren op zoek naar het model uit de originele versie van I’m Coming Home. "We willen voor clip weer gebruik maken van haar mooie verschijning", stelt Barry.

Na het succes van I’m Coming Home had Roméo in 1998 nog een top 10-hit met Secret Love. Dat zelfde jaar was Flying met Rose Royce-zangeres Gwen Dickey een bescheiden hit en ook I’ll Be Holding On (1999) en 100% Verliefd (duet met Gordon, 2003) deden het aardig. Enkel het titelloze debuutalbum bereikte de top 10.

Roméo - I'm Coming Home (1998)