Na wandelingen over Ramses Shaffy en Wim Sonneveld is er nu een Liesbeth List-route in Amsterdam. Het Centraal Station in Amsterdam is het beginpunt, het Leidseplein is het eindpunt van de nieuwe Liesbeth List-wandeling. 

De eerste is op donderdag 4 juli, staat op de website hetlied.

Wandelgids Daan Bartels neemt bewonderaars van Liesbeth List mee langs panden, pleinen en theaters van Amsterdam die een link hebben met de vrouw die in 1964 haar eerste single uitbracht en aan de zijde van Ramses Shaffy beroemd werd.

Onderweg tijdens de acht kilometer lange wandeling vertelt Bartels bijzondere verhalen over List en brengt hij haar liedteksten in herinnering.

"Begin 2014 startte ik met wandelingen door het Amsterdam van Ramses Shaffy. Hierna volgde een route langs de woonhuizen en theaters van Wim Sonneveld. De grote toestroom aan wandelaars en hun reacties hebben me doen besluiten meer wandelingen samen te stellen. De carrière van Liesbeth List volg ik al jaren op de voet. Voor mij dus een logische stap om juist haar nu met een wandeling te eren", vertelt Bartels.