Nederland maakt zaterdag kans op een regionale Emmy Award. De 29-jarige Nederlandse componist Sunna Wehrmeijer is genomineerd voor de muziek die zij maakte voor de campagne Make a Statement van Mark Roscoe Design.

De uitreiking van de prijzen vindt zaterdagavond plaats in Cleveland. De regionale Emmy Awards zijn de kleine broertjes van de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs.

Ze worden uitgereikt in twintig regio's in Amerika om de beste prestaties op lokaal niveau in het zonnetje te zetten. De prijs waar Wehrmeijer kans op maakt valt onder het Lower Great Lakes gebied, waar de staten Ohio, Pennsylvania en Indiana onder vallen.

De 29-jarige Wehrmeijer, dochter van voormalig Gruppo Sportivo-bassist Eric Wehrmeijer, vertrok in 2007 naar de Verenigde Staten en timmert daar hard aan de weg als componist en muziekproducer voor films en televisieproducties.

Zo werkte zij onder meer mee aan de soundtrack voor films als The Hunger Games: Catching Fire en The Bourne Legacy. Het is de eerste maal dat Wehrmeijer kans maakt op het beeldje.