De voltallige begeleidingsband van de Stones was vrijdagavond aanwezig in het MECC in Maastricht. Daar was een besloten gala-avond georganiseerd door het Jazz Orchestra of The Concertgebouw.

Onder anderen burgemeester Onno Hoes en zijn man Albert Verlinde genoten van de optredens.

Onder de noemer The Rolling Stones Project kwamen talloze nummers van The Rolling Stones voorbij in een jazz-setting. Volgens de organisator was dit de opmaat van het concert dat The Rolling Stones zaterdag geven op Pinkpop.

In Maastricht beklommen onder anderen saxofonist Tim Ries en Bernard Fowler het podium. Ook jazz-legende Benny Golson gaf een wervelend optreden. De kans is groot dat de inmiddels 85-jarige componist en arrangeur Benny zaterdag ook meespeelt op Pinkpop.

Charlie Watts

Golson is het idool van Stones-drummer Charlie Watts. Gasten in de zaal hoopten dat Charlie Watts nog de moeite zou nemen een kijkje te komen nemen op de gala-avond, maar volgens de muzikanten van The Stones is hij niet meer de jongste en moest hij daarom verstek laten gaan. Wel aanwezig was Charlie's kleindochter Charlotte.

Hoes sprak van een fantastisch evenement in zijn stad. "De avond kan niet meer stuk", zei hij. "We maken een uniek concert mee." Hoes vertelde dat de Stones-avond in enkele weken uit de grond was gestampt. Hij hoopt dat de traditie van het vermaarde festival MECC Jazz weer in Maastricht terugkeert.

NUweekend: Pinkpop is je ouderwetse lievelingsoom

Dossier Pinkpop 2014 | Vijf tips voor Pinkpop | Programma Pinkpop