Hoewel de nieuwe cd van Mariah Carey deze week op de derde plek van de Amerikaanse albumlijst binnenkomt, is het een van haar slechts verkopende platen ooit.

Van het album Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse werden er in de eerste week slechts 58.000 exemplaren verkocht, meldt hitlijstsamensteller Billboard.

Dat is het laagste aantal voor een regulier studioalbum van de zangeres sinds haar titelloze debuutalbum uit 1990. Dat album kwam destijds op nummer 80 binnen.

Uiteindelijk werd haar debuutalbum echter een enorm succes, met negen miljoen verkochte exemplaren in de VS alleen. Enkel van Music Box (1993) en Daydream (1995) zijn er meer verkocht. Ook haar beroemde kerstalbum uit 1994 had een lange aanlooptijd nodig.

Teller

Van Merry Christmas werden er in de eerste week maar 45.000 stuks verkocht, maar in totaal zijn er ruim vijf miljoen exemplaren uitgeleverd. De opvolger Merry Christmas II You uit 2010 deed het aanvankelijk beter, met 56.000 verkopen in de eerste week, al bleef de teller steken op een half miljoen exemplaren.

Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse is het eerste nieuwe album van Carey sinds Memoirs Of An Imperfect Angel uit 2009, dat ook binnenkwam op nummer 3 (en nooit hoger zou klimmen). Charm Bracelet uit 2002 piekte eveneens op nummer 3. Zes van haar albums bereikten de eerste plek.