Zanger Don Henley van rockband Eagles beticht zanger Frank Ocean en de band Okkervil River van vandalisme, nadat de artiesten ongevraagd zijn liedjes hebben bewerkt.

Frank Ocean gebruikte Hotel California als basis voor het nummer American Wedding en Okkervil River bewerkte de tekst van The End Of Innocence voor een gratis te downloaden versie.

"Het is alsof je een museum binnenloopt en een snor schildert op iemand anders zijn schilderij", zegt de Eagles-zanger tegen de krant Daily Telegraph over de covers.

"De jongere generatie artiesten begrijpt het concept van intellectueel eigendom en auteursrechten niet. Ze weten niet hoe de wet in elkaar steekt", klaagt Henley. "Je kunt niet zomaar de teksten van andermans liedjes herschrijven en het dan op internet zetten."

Arrogant

Henley laat weten contact te hebben gezocht met Frank Ocean over zijn bewerking van de Eagles-klassieker Hotel California. Hij zegt dat Ocean een 'arrogante houding' had ten aanzien van de kwestie. "Is die kerel niet stinkend rijk?", reageerde Ocean destijds over de bemoeienis van Henley.

De cover van de solohit The End Of Innocence die Okkervil River maakte, is offline gehaald. Zanger Will Sheff verweet Henley enkel in geld geïnteresseerd te zijn, maar volgens het Eagles-lid gaat het om het principe. "Als je iemands werk respecteert, vraag je om toestemming alvorens ermee aan te klooien", zegt hij.