Voormalig Baywatch-ster Pamela Anderson is te zien in de videoclip van Earth Is The Loneliest Planet, de nieuwe single van de Britse zanger Morrissey.

Morrissey en Anderson staan in de voorvertoning van de videoclip op een daktop in Los Angeles, uitkijkend over de stad, terwijl de zon langzaam ondergaat.

Er is nog geen muziek te horen bij de eerste beelden die zijn vrijgegeven, enkel een gesproken versie van de songtekst. Het videofragment is inmiddels offline gehaald.

Eerder verschenen al soortgelijke videofragmenten behorende bij de liedjes The Bullfighter Dies, Istanbul en World Peace Is None Of Your Business, het titelnummer van het binnenkort te verschijnen album van de voormalige frontman van The Smiths.

Zijn enige solohit in Nederland was Suedehead in 1988.

Bekijk een fragment:

Dierenwelzijn

De volledige videoclip van Earth Is The Loneliest Planet moet binnenkort officieel verschijnen. Net als Morrissey heeft Pamela Anderson zich in het verleden actief ingezet voor dierenwelzijn. Het is overigens niet de eerste keer dat Anderson in een videoclip te zien is.

In 2000 dook ze als mensetende reus op in de videoclip bij Miserable van de Amerikaanse band Lit. Samen met haar toenmalige echtgenoot Tommy Lee was ze in 1996 te zien in zijn videoclip Welcome To Planet Boom, behorende bij haar film Barb Wire.