Kyteman verkast mogelijk met Kytopia, zijn creatieve broedplaats, naar Tivoli Oudegracht.

De trompettist en zijn collega's moeten hun huidige pand aan de Zeedijk in Utrecht, waar The Kyteman Orchestra repeteert, een kantoor heeft en waar ook muzikanten wonen, binnenkort verlaten.

"De gemeente heeft al gezegd dat ze het willen, wij eigenlijk ook", zegt Colin Benders, alias Kyteman, tegen 3voor12.

"We zijn nu als een gek alles aan het doorrekenen." Ongeveer een week geleden werd de belangstelling voor het pand concreet.

"We hebben het tot nu toe een beetje afgelachen. Dat gaat toch nooit werken, dachten we. Maar op een gegeven moment zijn we toch maar eens gaan praten. Waanzinnig is het. Het is de Tivoli, ik heb daar mijn halve jeugd doorgebracht."

Duidelijkheid

De komende week moet er meer duidelijkheid komen voor de muzikant en zijn orkest. "Het moet niet zo zijn dat voor iedereen de meterprijs verviervoudigt. Maar ik denk dat het een historische fout zou zijn om nee te zeggen tegen Tivoli. Die zaal gaat nooit meer leeg komen. Straks zit er een badhuis in."

Tivoli Oudegracht werd afgelopen week gesloten met een aantal optredens van Kyteman en zijn orkest. De nieuwe locatie, Tivoli Vredenburg, opent op 21 juni zijn deuren.