Ilse DeLange is ziek en kan zaterdagavond niet optreden in Groningen, waar ook Waylon komt. Op Twitter laat ze weten: ''Heb er zo naar uitgekeken, maar ben ziek. Baal! Kan dus niet spelen vanavond."

"Hoop jullie volgende week allemaal te zien", aldus DeLange.

Op haar website staat dat ze zaterdag wakker werd met flinke koorts en is geveld door de griep.

Ilse DeLange zou zaterdag in de in de huid van Dolly Parton kruipen tijdens het muziekevenement De Vrienden van Amstel zingen hun helden. Ook zou ze nummers zingen van popband Fun en dj Avicii.

Haar songfestivalpartner Waylon laat in de festivaltent op parkeerterrein Euroborg P2 in Groningen muziek van Aerosmith, Michael Jackson en Nirvana horen.

Helden

Tijdens De vrienden van Amstel zingen hun helden (voorheen De helden van Amstel LIVE!) nemen artiesten het publiek mee op een muzikale tijdreis langs hun inspiratiebronnen. Tijdens de drie uur durende liveshow beklimmen ook VanVelzen, Nick & Simon, Nielson en Xander de Buisonjé het podium.

Op zaterdag 7 juni komt het muziekevenement naar Alkmaar, naar het stadion van AZ. Waylon is dan niet van de partij. Trijntje Oosterhuis neemt zijn plek in. DeLange hoopt dan wel weer beter te zijn.