Het album The Common Linnets van gelegenheidsduo Ilse DeLange en Waylon blijft stevig verkopen, ondanks de onderlinge strubbelingen van verleden week.

Het gezamenlijke album staat voor de derde week op de eerste plek. Volgens de cijfers van samensteller Gfk zijn er bijna twee keer zoveel van verkocht als van de nummer 2.

Op die positie staat Ghost Stories van Coldplay. De hoogste binnenkomer is Samen… van volkszanger Django Wagner op 3, even hoog als zijn vorige album uit 2012.

Michael Jacksons postume album Xscape zakt naar de vierde plek, terwijl In The Lonely Hour, de debuutplaat van de Britse zanger Sam Smith, op nummer 5 de lijst betreedt. Gers Pardoels tweede langspeler De Toekomst Is Van Ons komt op 6 binnen, lager dan zijn debuutalbum uit 2011 (destijds binnen op 4, piekte op 3).

Twee wereldsterren komen buiten de top 10 binnen: Mariah Carey op nummer 14 en Neil Young op nummer 18. Me. I Am Mariah. The Elusive Chanteuse is de hoogst scorende plaat van Carey sinds verzamel-cd The Ballads uit 2009, haar laatste top 10-notering. Young had in 2007 zijn laatste top 10-album.