Het Volendamse duo Nick & Simon zegt geen tijd te hebben om volgend jaar deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival vanwege andere projecten.

"We hebben heel veel hele leuke projecten op stapel staan, dus het zou voor ons onmogelijk zijn om mee te doen", laat Nick Schilder desgevraagd weten aan Radio 2.

"Het Songfestival is niet echt iets dat je erbij doet", vult zijn collega Simon Keizer aan. Het tweetal zegt in het verleden een paar keer gevraagd te zijn om mee te doen.

De Volendammers zijn trots op het succes van The Common Linnets dit jaar. "Ik vind het wel mooi dat critici de mond gesnoerd werden", aldus Schilder. "Ik vond het meteen een mooi liedje, maar niet direct geschikt voor het Songfestival. Maar ik denk dat ‘m daar juist de kneep zat."

Herinneringen

Op 20 juni verschijnt een verzamel-cd van Nick & Simon onder de titel Herinneringen. Het album bevat drie nieuwe nummers, waaronder de single De Horizon. Ook wordt er een boxset uitgebracht met het volledige oeuvre van het duo. In 4.999 edities zit een verzilverde ring, in eentje een gouden, die goed is voor een thuisconcert.

Tevens gaat op 4 februari 2015 een nieuwe theatertournee van Nick & Simon van start. Er worden veertig shows gegeven. Het is zeven jaar geleden dat de twee voor het laatst in de Nederlandse theaters te zien waren. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het kerstconcert in Ahoy op 19 december.