Waylon en Ilse DeLange staan volgende maand gewoon samen in het FC Twente-stadion. De meningsverschillen gaan niet verder dan op het creatieve vlak, benadrukt Waylons management vrijdag. 

De zanger schitterde de afgelopen week door afwezigheid naast DeLange, die solo of met een andere zanger optrad als The Common Linnets. Dat zorgde voor de nodige speculaties.

"Het concert op 21 juni gaat, wat hem betreft, uiteraard gewoon door. Zoals Waylon ook in zijn reactie heeft genoemd", aldus zijn manager.

De zanger liet woensdag weten dat The Common Linnets een project is van DeLange en zich alleen aan The Common Linnets te willen verbinden op basis van 'creatieve gelijkwaardigheid'. "Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen."

De geruchten dat het persoonlijk niet meer botert tussen de twee, wijst de zegsvrouw van de hand. Waylon "respecteert Ilse enorm en zal dat altijd blijven doen en is trots op wat ze bereikt hebben op het Songfestival".

Uitbouwen

"Hij weet dat ze in goed gezelschap verkeert en het succes van The Common Linnets zeker kan gaan uitbouwen." DeLange zit inderdaad niet stil. Ze werkt aan nieuwe nummers met onder anderen gitarist en producer JB Meijers.

Dat laat Meijers vrijdag weten via Twitter"Meer liedjes schrijven met The Common Linnets", schrijft hij. Waylon is momenteel druk met zijn album Heaven After Midnight, dat in september verschijnt.