Wanneer je een bekende Nederlandse artiest wil inhuren om een feest op te luisteren, betaal je daar een aardige duit voor. Zanger Marco Borsato zou het meest vragen voor een optreden.

Voor een half uur durend optreden van Borsato zou 27.500 euro kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Het Parool onder de vier grootste boekingskantoren van Nederland.

Zijn collega Guus Meeuwis vraagt volgens de krant 20.000 euro voor een optreden van dertig minuten en zangeres Caro Emerald komt naar een schnabbel voor 15.000 euro.

Ook voor de individuele leden van de De Toppers moet diep in de buidel worden getast, blijkt uit de lijst. Gerard Joling vraagt het meest (14.000 euro), gevolgd door René Froger (11.060 euro) en Jeroen van der Boom (8.500 euro). Ex-Topper Gordon komt voor 7.500 euro opdagen.

Andere prijzige artiesten zijn Jan Smit (14.000 euro), Frans Bauer (10.000 euro), Xander de Buisonjé (9.995 euro) en Alain Clark (9.950 euro). Volgens Het Parool gaat het overigens om richtprijzen. Afhankelijk van de duur en de aard van het feest kunnen de prijzen hoger uitvallen.

Diverse bronnen uit de entertainmentindustrie hebben overigens aan NU.nl laten weten dat de door Het Parool genoemde bedragen incorrect zijn en in de meeste gevallen zelfs nog hoger uitvallen. Ook zouden Guus Meeuwis en Marco Borsato niet of slechts bij zeer hoge uitzondering nog optreden op besloten feesten.