Tijdens de tiende editie van Toppers In Concert putten René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom vooral uit de brede Nederlandse muziekcultuur, van De Havenzangers tot Afrojack.

Toppers In Concert maakt zijn ondertitel 'meezingfeest van het jaar' geheel waar, want voor de tiende keer op rij is er een wervelwind aan medleys te horen in het voetbalstadion van Ajax. Het thema is Hollands en de dresscode rood-wit-blauw, maar toch schotelt het trio de bezoekers niet louter Nederlandse hits voor.

Zo zijn er twee medleys te horen met geliefde soulklassiekers en er zijn muzikale potpourri’s van zowel de Zweedse popgroep ABBA als van de Amerikaanse zanger Pharrell Williams. Zo divers als het publiek bij De Toppers is, van kinderen tot bejaarden, zo divers is ook het repertoire dat gezongen wordt.

Toch ligt er met name een stevige nadruk op Nederlandse liedjes. André van Duin bespringt twee keer het podium, eerst met een medley van zijn serieuzere werk als Want Het Is Zomer en Als De Zon Schijnt en verderop in de show met een mix van zijn carnavalskrakers als Bim Bam, Ta Ta Ta en Het Pizzalied (Effe Wachte…).

Dancemuziek

Ex-Topper Gordon, Henny Huisman en Frans Bauer komen eveneens opdagen met medleys van hun bekende liedjes. De Nederlandse dancemuziek wordt uitgelicht met optredens van Eva Simons en 2 Unlimited. Ray Slijngaard en Anita Doth laten de Arena housen met No Limits en Tribal Dance, tot groot genoegen van de bezoekers.

Door de vele gastoptredens en een pauzeprogramma met nog onbekende zangers zou je bijna vergeten waar het eigenlijk om draait: De Toppers zelf. Joling, Van der Boom en Froger zijn zoals gebruikelijk weer gehuld in kleurrijke pakken met glitters erop. Vooral Joling trekt extravagante kostuums uit de kast.

Songfestival

Wanneer hij zijn WK-single vertolkt, een dansbare remake van de oude Maywood-hit Rio, is Jolings outfit opgesierd met grote oranje veren. Als belichaming van de 'guilty pleasures' beleeft vooral hij plezier aan een songfestivalmedley. Van der Boom levert de meest serieuze bijdrage, met een solouitvoering van de Michael Bublé-hit Home.

Het meezingfestijn voor jong en oud staat bovenal in het teken van de gezelligheid, met af en toe ruimte voor een gulle lach en sentiment. Het enige minpunt is het zeer slechte geluid in de Amsterdam Arena. Nu is dat altijd een kritiekpunt wanneer er daar concerten worden gegeven, maar het kan de pret overduidelijk niet drukken.