"Ik zou niet weten of het nog zin voor ons heeft om een nieuw album uit te brengen", zegt Aerosmith-gitarist Joe Perry in een gesprek met Rolling Stone.

De groep rond Perry en zanger Steven Tyler is deze week in Oost-Europa aan een nieuwe wereldtournee begonnen.

Perry’s uitspraak lijkt voor een deel ingegeven door de lauwe ontvangst en magere commerciële resultaten van de meest recente plaat van de band, Music From Another Dimension! uit 2012. Dat album verkocht zeer matig en leverde de groep geen enkele hit op. In Nederland stond de plaat slechts één week in de staart van de Album top-100.

"Uiteraard was ik daardoor teleurgesteld," aldus Perry. "Maar aan de andere kant: Als een plaat er eenmaal is, dan is-ie er ook voor altijd. Misschien hoort over twee jaar iemand een nummer van dat album en denkt: ‘Wat is dat? Dit moet onmiddellijk op de radio! En wordt het alsnog een hit."

Trots

De gitarist zegt nog altijd erg trots te zijn op Music From Another Dimension! en dat het floppen van de plaat ook veel te maken had met managementkwesties bij platenmaatschappij Sony Music. Het contract van Aerosmith met Sony is inmiddels verlopen en de band is vrij om met wie dan ook in zee te gaan. "We buigen ons nu over de vraag wat dat voor ons betekent," aldus Perry. "Misschien kiezen we er wel voor om iedere zes maanden een EP uit te brengen, of zo."

Tijdens de huidige wereldtournee die tot half september duurt, wordt Nederland niet aangedaan. Het dichtstbijzijnde concert is op 18 juni in de Westfalenhalle in Dortmund.