Jennifer Lopez wordt tijdens de Billboard Music Awards geëerd voor haar oeuvre. De zangeres neemt tijdens de uitreiking op 18 mei in Las Vegas de Icon Award in ontvangst.

Dat heeft het Amerikaanse muziekblad Billboard, dat de prijzen uitreikt, maandag bekendgemaakt.

"Jennifer Lopez is een van de meest iconische artiesten van haar generatie", zegt de producent van de awardshow in een verklaring. "We vinden het geweldig dat we haar historische carrière kunnen eren."

De 44-jarige zangeres treedt ook op tijdens de prijzenregen. Zo brengt Lopez haar nieuwe single ten gehore en speelt ze voor het eerst, samen met Pitbull, haar nummer voor het WK voetbal.

De oeuvreprijs wordt sinds 2011 uitgereikt aan artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de popmuziek. Lopez is de eerste vrouw die de Icon Award in ontvangst mag nemen. Eerder gingen Neil Diamond, Stevie Wonder en Prince met het beeldje naar huis.

Lorde

De Billboard Music Awards worden sinds 1989 elk jaar, met uitzondering van 2007 tot en met 2010, uitgereikt door het Amerikaanse muziekblad.

Lorde en Imagine Dragons maken dit jaar het meeste kans in de prijzen te vallen. De Nieuw-Zeelandse zangeres en de Amerikaanse rockband zijn beide genomineerd voor twaalf prijzen.