Jan Dulles van de 3J’s heeft erg genoten van het optreden op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Tegen RTV Noord vertelde de Volendammer dat het heel gezellig was. "Het was top."

De drie zangers vonden het ook leuk dat het publiek helemaal los ging tijdens hun optreden.

Voor Dulles was het nog niet zo heel lang geleden dat hij in Groningen optrad. Tijdens de opvoering van The Passion speelde hij de rol van Jezus.

"Maar nu ben ik gewoon een visboer uit Volendam", zei hij. Dulles bewaart wel goede herinneringen aan The Passion in Groningen. "Dat gaat nooit meer over.' Niet alleen het optreden is hem bijgebleven. Dulles was daarna in het Groninger uitgaansleven verzeild geraakt.

"Dat was net zo indrukwekkend als The Passion zelf."

Wat de 3J’s opviel was dat het bij de Bevrijdingsfestivals overal ontzettend druk is. Groningen is daar geen uitzondering op. "Dat heeft natuurlijk te maken met de vele studenten die hier wonen. Die hoeven niet naar school", zei een van de drie Volendammers.

Geen problemen

De verschillende Bevrijdingsfestivals in het land verlopen maandagmiddag zonder problemen. Wel waarschuwt de politie in Zwolle voor zakkenrollers. In het noorden van het land, waar festivals zijn in Leeuwarden, Groningen en Assen, heeft de politie geen meldingen gekregen van ongeregeldheden. Datzelfde geldt voor Utrecht en Almere.

''Het is gezellig druk'', zegt een politiewoordvoerder over Bevrijdingspop in Haarlem. Festivalbezoekers moeten er wel rekening mee houden dat het bij sommige ingangen van het terrein te druk is.

Bekijk lezersfoto's van Bevrijdingsdag op NUfoto

Heeft u foto's van bevrijdingsdag? Upload ze bij NUfoto

Vijf tips voor Bevrijdingsfestival