Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robbie Williams in Ziggodome

Robbie Williams 'trouwt' fan tijdens concert in Amsterdam

De Britse popster Robbie Williams speelt op zondagavond zijn eerste van twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome. Daar trouwt hij een fan, leest hij voor uit Nijntje en komen natuurlijk zijn grootste hits voorbij.
Door NU.nl/Harm Groustra

De show van Robbie Williams is ongeveer een kwartier bezig als hij onder de muziek van Dean Martin (That's Amore) een fan ten huwelijk vraagt. De zanger kiest dit jaar voor een wat serieuzere aanpak, omdat hij "volwassener is geworden dan vorig jaar". In de Amsterdam Arena trok hij vorig jaar een fan het bed in.

Het 'showbizz huwelijk' wordt inclusief altaar en sluier voltrokken door songwriter Guy Chambers die hits schreef voor onder meer Katie Melua, Tokio Hotel en James Blunt en een prominente rol in de band speelt. Ook de andere muzikanten op het podium drukken hun stempel op de show.

Zo steekt het gezelschap diverse hits van Williams in een nieuw - en voornamelijk bigband - jasje, waaronder Let Me Entertain You, Come Undone en Millenium. Aangevuld met een scala aan dansers is er voor het oog ook altijd genoeg gaande op het podium.

Covers

Muzikaal gezien komt er echter maar weinig van de grote ster zelf voorbij. Tijdens zijn huidige tournee speelt Williams vooral covers en ook bij die optredens is dat niet anders. Naast het werk van Dean Martin, komen ook onder meer Ignition (R. Kelly), High Hopes (Frank Sinatra, inclusief kinderkoor) en If Only I Had A Brain (Ray Bolger) voorbij.

Over het algemeen werkt die insteek goed, maar bijvoorbeeld Empire State of Mind, dat gezongen wordt door een van de achtergrondzangeressen, mag op weinig respons rekenen van de zaal. Het voelt dan ook een beetje misplaatst in een show waar Robbie Williams centraal hoort te staan. Alicia Keys speelde hier vorig jaar zelf al.

Medley

Een groot deel van de zangers hits komen zelfs ernstig verkort in een medley voorbij. Als een van de weinige klassiekers komt Angels wel in zijn geheel voorbij. Dat nummer behoort ook meteen tot een van de hoogtepunten van het concert. Ook Candy, dat de zanger daar vlak voor vertolkt, zorgt voor een massaal dansende Ziggo Dome.

Met het optreden en zeker de show zelf is weinig mis verder. De productie is bijzonder groots en spectaculair. Williams is natuurlijk niet de jongste meer en brengt onder meer een eerbetoon aan zijn jonge dochter en nog ongeboren kind, maar grijnst nog steeds jongensachtig als hij de bomvolle zaal inkijkt. Net zoals zijn grapjes richting de fans ook getuigen van een nog aanwezige speelsheid.

Pauze

Maar ondanks zijn leeftijd (de zanger is nu 40 jaar oud) voelt de pauze van maar liefst twintig minuten na een klein uur spelen als iets te veel van het goede. Het gros van het publiek weet er ook weinig raad mee en klaagt daarover in de gangen van het podium.

En ook op de setlist valt het een en ander aan te merken, ware het alleen al het gemis van nummers als Feel, Rock DJ en Advertising Space. Met de vele covers dreigt het concert vanavond af en toe een one man Toppers in concert te worden. De alom aanwezige grijns en massaal dansende menigte tijdens een medley met onder meer Shout (The Isley Brothers), toont echter aan dat de fans dat prima vinden.

Robbie Williams in Ziggodome

Lees meer over:

Robbie Williams

Aanbevolen artikelen