Het Utrechtse zanggezelschap Dekoor staat tijdens Pinkpop op het podium met The Rolling Stones. Het bijzondere optreden heeft plaats op zaterdag 7 juni, de eerste dag van het driedaagse festival in Landgraaf. 

Het blijft niet bij dat ene concert, want Dekoor en de Stones treden 28 juni ook op tijdens het popfestival TW Classic in België.

''Een ware once-in-a-lifetime-experience, wat zijn we trots!'', laat Dekoor op zijn website weten.

Het Utrechtse ensemble is in 1985 opgericht. Het is een close harmony koor dat bestaat uit ongeveer 31 jonge en muzikale (oud)studenten. De koorleden staan onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty.

Het koor is gecontracteerd als zogeheten encore support-act. Met andere woorden: ze zullen met de Stones een toegift verzorgen.

''In elk land waar de Stones optreden tijdens hun tournee wordt een koor uit dat land gevraagd mee te doen tijdens het concert. Wij hebben het geluk dat we twee keer mogen optreden'', zegt voorzitter Eva Huisman van Dekoor.

Het management van de Britse rockband kwam bij de Utrechtse zangers en zangeressen terecht dankzij een bevriende Duitse dirigent. Die had het koor aanbevolen, waarna het management contact zocht met de blij verraste Nederlanders.