Het Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap uit Middelburg heeft donderdagavond de finale van de Buma Music Academy gewonnen. Juryvoorzitter Eric van Tijn is trots op het jonge talent.

"Ook in deze finale hebben we weer gezien dat de Nederlandse middelbare scholen echt barsten van het muzikale talent", aldus de succesvolle muziekproducer.

"Gericht muziekonderwijs zoals de Buma Music Academy helpt dat jonge talent zich optimaal te ontwikkelen." Het winnende liedje in de competitie is Change Me van de groep Peer.

De band stond onder begeleiding van rapper Lange Frans. Twintig acts namen deel aan de finale van Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur. "Stiekem wel gehoopt dat we zouden winnen, maar dat we nu ook écht hebben gewonnen, is natuurlijk vetgaaf", reageert de zestienjarige zanger Auke de Lange.

Het doel van Buma Music Academy is het ondersteunen van het Nederlandse muziekonderwijs. Dit jaar deden er 150 scholen mee aan het programma. Buma-directeur Frank Helmink wil de aandacht volgend jaar vergroten. "Muziekonderwijs mag geen ondergeschoven kindje worden in het huidige onderwijs", vindt hij.