Tim Akkerman kijkt uit naar het spelen van zijn nieuwe album The Journey, dat donderdag verschijnt. Volgens de zanger is de plaat "stoerder en instrumentaal breder en steviger" dan voorganger Anno.

"Anno is echt een luisterplaat en dit album zit meer in de rockhoek," vertelt Akkerman. 

Hij snakt ernaar om te toeren met zijn nieuwe plaat. "Ik vind het onwijs leuk om continu in de auto te zitten en op weg te zijn. Daar krijg ik heel veel energie van."

De zanger werd voor The Journey sterk geïnspireerd door de muziek van Buddy Holly. Akkerman, die de hoofdrol speelde in de musical The Buddy Holly Story (foto), dook vorige zomer kort na de laatste voorstelling de studio in.

"Ik hou heel erg van de rechttoe-rechtaanmuziek uit de jaren vijftig. Mijn tijd bij Buddy Holly heeft een doorslaggevende koers in mijn muziek teweeggebracht."

Oude band

Akkerman is niet bang dat fans op zijn nieuwe album het rockgeluid van zijn oude band horen. "Als mensen het naast elkaar leggen, dan horen ze dat Di-rect veel progressiever is. Daarnaast is het een bandje. Je gaat toch ook niet alle bandjes met een zanger met elkaar vergelijken?"

De zanger, die in 2009 opstapte uit de rockgroep, maalt niet om vergelijkingen met de band. "Ik ben daar niet mee bezig. Ik vind het ook niet zo belangrijk."

De 33-jarige Akkerman zegt dat het jasje van een solozanger hem goed past. "Ik voel me echt als een vis in het water", zegt hij. Ook een internationale carrière sluit de zanger niet uit. "Ik vind het gevaarlijk om dat te roepen, maar als het zo loopt: heel graag, dan ben ik de eerste die op het vliegtuig stapt.

Vaderschap

Akkerman vertelt ook dat hij ondanks alle muzikale drukte nog genoeg tijd heeft om een goede vader te zijn. Hij is thuis niet "de man die op zondag het vlees snijdt".

De drie kinderen van de voormalige zanger van Di-rect hoeven hun vader dan ook niet al te veel te missen. "Ik zorg dat ik thuis echt papa ben", zegt Akkerman, die met zijn vrouw Stephanie een dochter en twee zoons heeft. "Het is ook niet zo dat ik zeven dagen per week weg ben voor optredens."