Nadat Lostprophets-zanger Ian Watkins vorig jaar veroordeeld werd voor kindermisbruik, hebben zijn voormalige bandleden besloten samen een nieuwe band op te richten.

De resterende leden Lee Gaze, Mike Lewis, Stuart Richardson, Jamie Oliver en Luke Johnson hebben een nieuwe zanger gevonden in Jeff Rickley van rockband Thursday.

Dat meldt muziektijdschrift NME op basis van berichtgeving van Radio Cardiff. De nieuwe muziek zou in het verlengde liggen van The Cure en New Order.

De nieuwe groep heeft nog geen naam. Lostprophets was circa tien jaar geleden erg populair, met name in zijn thuisland Groot-Brittannië, waar de band twee top 10-hits scoorde. Wereldwijd werden er 3,5 miljoen albums verkocht, maar de band ging uit elkaar toen het kindermisbruik van Watkins aan het licht kwam.

Toen Watkins in november bekende schuldig te zijn aan diverse misdrijven waarbij zeer jonge kinderen betrokken waren, werden alle albums van Lostprophets uit de winkels en webshop van platenketen HMV verwijderd. In december moest Watkins voor 29 jaar de cel in. De zanger wil in hoger beroep gaan tegen de straf.