Drummer James Kottak van rockband Scorpions heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het beledigen van moslims en ongepast gedrag op de luchthaven van Dubai.

Dat meldt de Arabische krant Gulf News. De 51-jarige Amerikaanse muzikant zou zich ernstig misdragen hebben op een vliegveld in het emiraat.

Volgens de berichtgeving heeft hij in beschonken toestand moslims beledigd, zijn broek laten zakken en obscene gebaren gemaakt naar medereizigers.

Ook zou hij hebben geroepen dat hij niet in hetzelfde vliegtuig wilde zitten als Pakistaanse en Afghaanse reizigers. Kottak was vanuit Moskou op weg naar Bahrein, waar de band zou optredens tijdens een Formule 1-race. Hij zit al sinds 3 april vast in Dubai.

Problemen

Hij is veroordeeld tot een maand gevangenisstraf, maar gezien zijn lange voorarrest, zou hij binnenkort alweer de cel mogen verlaten. "Hij heeft duidelijk problemen in Dubai, maar meer weten wij ook niet, want we kunnen hem niet bereiken", laat een woordvoerder van Scorpions weten aan de Süddeutsche Zeitung.

Tijdens zijn proces bekende Kottak zijn dronkenschap, maar ontkende de andere beschuldigingen. Nadat zijn gevangenisstraf erop zit, wordt hij het land uitgezet. Een officiële verklaring van de band over het incident blijft vooralsnog uit. Op 27 november geeft de Duitse band een concert in Ahoy te Rotterdam.