Het nummer Birds, waarmee zangeres Anouk vorig jaar de negende plek behaalde tijdens het Eurovisie Songfestival, is uitgeroepen tot de beste Nederlandse songfestivalinzending.

Anouk staat bovenaan de top 25 van Nederlandse songfestivalliedjes, samengesteld door luisteraars van Sterren.nl, Radio 2’s Gouden Uren en lezers van TrosKompas.

Ook bezoekers van de websites Sterren.nl, Songfestival.nl en NPO Best konden hun stem uitbrengen op hun favoriete songfestivalliedjes van Nederlandse bodem.

De tweede plek is voor Ding-A-Dong van Teach-In, waarmee Nederland in 1975 de laatste keer de liedjeswedstrijd won. Ruth Jacott staat op nummer 3 met Vrede, Edsilia Rombley op nummer 4 met Hemel En Aarde en Lenny Kuhr op nummer 5 met De Troubadour.

Ook de inzending van dit jaar, Calm After The Storm van The Common Linnets, staat hoog genoteerd in de Songfestival Top 25. Waylon en Ilse DeLange eindigen op de zesde plek. De complete lijst wordt op zaterdag 10 mei uitgezonden op Nederland 1, Sterren.nl Radio en NPO Best.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes