Singer-songwriters Niels Geusebroek en Michael Prins gaan samen met nog een aantal artiesten uit Haarlem een album maken waarvan de opbrengst eind dit jaar naar Serious Request gaat.

Het initiatief heet Gitaarlem en is een idee van de eveneens uit Haarlem afkomstige 3FM-dj Giel Beelen en het cabaretduo Speelman & Speelman, meldt Pressrecord.

Twaalf Haarlemse artiesten krijgen dit jaar een speciaal vervaardigde gitaar tot hun beschikking waarmee ze een liedje voor het album moeten componeren.

Elke laatste vrijdagochtend van de maand laat de artiest in kwestie zijn liedje horen in de radioshow van Beelen. Geusebroek is op 2 mei al in de uitzending te gast. Zijn liedje heet High Hopes In Hard Times, het nummer van Michael Prins These Waters.

Geusebroek en Prins vertolken de liedjes bovendien tijdens Bevrijdingspop in Haarlem. Alle artiesten treden op 23 december op tijdens Gitaarlem Live, in poppodium Patronaat. Het Glazen Huis van radiostation 3FM staat dit jaar ook in Haarlem. Het is nog onduidelijk wat het thema van Serious Request wordt.