De Amerikaanse producer en hiphoppionier Rodney ‘Skip’ Bryce, beter bekend onder zijn artiestennaam D.J. E-Z Rock, is op 46-jarige leeftijd overleden.

Het Amerikaanse muziekblad Billboard meldt het overlijden van Bryce. Details over de doodsoorzaak zijn nog niet naar buiten gebracht.

Bryce is vooral bekend om zijn samenwerking met rapper Rob Base. De grootste hit van het duo was It Takes Two, dat in 1988 de derde plek bereikte in de Amerikaanse hitlijst.

It Takes Two is een klassieker binnen het hiphopgenre en werd gesampled door onder meer DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (I Wanna Rock), The Black Eyed Peas (Rock That Body) en Snoop Dogg (I Wanna Rock). Het nummer zelf is grotendeels gebaseerd op Think (About It) van Lyn Collins uit 1972.

In Nederland was It Takes Two echter geen hit, al bereikte Get On The Dance Floor in 1989 wel de 21e positie in de Nationale Hitparade (voorloper Mega Top 50). It Takes Two wist in gesamplede vorm de Nederlandse hitlijsten te bestormen toen The Black Eyes Peas in 2010 een hit had met Rock That Body.

Rob Base & D.J. E-Z Rock - It Takes Two (1988)