De Village People-hit Y.M.C.A. mag niet langer worden gespeeld in het stadion van basketbalclub Los Angeles Clippers.

Voormalig bandlid Victor Willis, die het lied schreef, wil dit volgens TMZ officieel gaan verbieden.

De club staat onder vuur vanwege racistische opmerkingen door eigenaar Donald Sterling. Sterling raakte afgelopen weekeinde in opspraak toen een geluidsfragment opdook waarin hij zijn vriendin op het hart drukte om geen zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers. President Barack Obama liet al weten te verwachten dat de NBA passende maatregelen tegen Sterling zal nemen. 

Willis twitterde zondag in reactie: "Sterling, je mag Y.M.C.A. of enige andere muziek van mijn hand niet meer spelen bij wedstrijden van LAClippers. Ik meen het!"

De muzikant is volgens zijn woordvoerder van plan maandag daad bij het woord te voegen met een schriftelijk bevel aan Sterlings adres.

Auteursrechten

Y.M.C.A. kwam uit in 1978 en is de grootste hit van de discogroep Village People, die daarnaast hits scoorde met onder meer Go West en In The Navy. Het nummer wordt vaak gespeeld tijdens sportevenementen.

Willis, die tot 1980 deel uit maakte van de groep, won vorig jaar een rechtszaak om de auteursrechten van 33 liedjes die hij schreef, waaronder Y.M.C.A.