Zanger en rapper Mr. Probz heeft een nummer 1-hit in Groot-Brittannië behaald. 

De remix van zijn hit Waves ging in de afgelopen week de meeste keren over de toonbank en komt daarmee binnen op de eerste plaats. Dat heeft The Official Charts Company zondag bekendgemaakt.

Van Waves werden in een week tijd 127 duizend exemplaren verkocht. Mr. Probz treedt in de voetsporen van landgenoten Nicky Romero, Martin Garrix en Bingo Players, die allemaal in het afgelopen jaar de bovenste plaats van de Britse lijst behaalde.

Waves werd na het grote succes in Nederland onder handen genomen door de Duitse dj en producer Robin Schulz. Dat was het laatste zetje voor een grote Europese hit. Eerder deed de remix het al goed in onder meer België, Frankrijk en de Duitstalige landen Duitsland, Oostenrijk en Zwiterland.

In Nederland staat Waves al een jaar onafgebroken in de Single Top 100. In februari bereikte het met een vijfde plaats de hoogste positie. De single werd hier al bekroond met een Edison en een 3FM Award voor beste nummer.

Bedankje

Mr. Probz kan het Britse succes naar eigen zeggen nauwelijks bevatten. "Officieel #1 in Groot-Brittannië... Ongelofelijk", twitterde hij.

Hij bedankt in een andere tweet onder anderen zijn fans. "Bedankt voor alle liefde en een extra bedankje voor iedereen die erbij betrokken is geweest."