Martin Garrix heeft zaterdag een overvol schema, maar kijkt erg uit naar de eerste Koningsdag. "Ik heb vijf optredens staan: in Amsterdam, Dordrecht, Breda, Alkmaar en ik sluit af in Leeuwarden", laat de dj weten.

"Dat gaat echt een drukke dag worden, maar ik heb er superveel zin in."

Vroeger ging de 17-jarige dj, die eigenlijk Martijn Garritsen heet, altijd zelf feesten met Koninginnedag. Nu heeft Garrix, die niet alleen in Nederland maar ook onder meer in de Verenigde Staten erg populair is, daar geen tijd voor.

"Ik ben eigenlijk best wel hard aan het werk deze dag, maar ik vind het te gek om weer in Nederland te staan en het op die manier toch mee te maken. Ik kan echt niet wachten."

Chef'Special

Ook Joshua Nolet, de zanger van Chef'Special, ziet optreden tijdens Koningsdag wel zitten. "Het is altijd een toffe dag", vindt hij. "Soms heb je meerdere optredens of festivals op een dag. Dan is het bidden dat je niet in de file staat." Chef'Special treedt zaterdag op in Breda, Rotterdam en Arnhem.

Nolet maakt nog wel even tijd om de kroeg in te duiken na afloop van alle optredens. "Het wordt weer hetzelfde als de laatste jaren. Keihard werken en daarna nog even het staartje meepakken. Iedereen heeft 'm dan al goed hangen, dus dan moet ik even inhalen."

In het hele land worden zaterdag talloze feesten met dj's en artiesten gehouden ter ere van Koningsdag. Zo vindt in Alkmaar bijvoorbeeld Slam! Koningsdag plaats, in Amsterdam Kingsland Festival en in Breda 538 Koningsdag.