De Jeugd Van Tegenwoordig heeft vrijdag een nieuwe muziekvideo uitgebracht. Volgens regisseur en producent Bas Bron laat de clip vooral een "kapotte" Jeugd Van Tegenwoordig zien.

De video werd gemaakt voor het nummer Er Zijn Weer Dingen, van het album Ja, Natúúrlijk! dat in 2013 bij Magntron Music verscheen.

Bas Bron, die verantwoordelijk is voor de muziek van De Jeugd van Tegenwoordig, realiseerde de clip samen met regisseur Hidde Simons.

"We zijn buren van elkaar en wilden al heel lang samen iets gaan doen. Ik heb vaak wel de ideeën van wat ik wil zien, maar ik kan mensen niet zo goed laten uitvoeren wat er moet gebeuren. Hidde kan mensen op de set goed aansporen en er op die manier een goede performance uit halen. Die combinatie van ons twee heeft iets opgeleverd waar ik heel tevreden over ben", zegt Bron in gesprek met NU.nl.

Uitgeput

In de clip zitten de vier uitgeputte leden van De Jeugd Van Tegenwoordig in een soort geheime ziekenhuisbunker, waar ze opgelapt worden door een dokter en een zuster. Aan het begin van de clip wordt de datum 23 december in beeld gebracht.

"De clip speelt zich af in een heel specifieke periode na de laatste show van de afgelopen tour", aldus Bron.

"Er zitten realistische elementen in die je letterlijk kunt nemen, maar ook elementen die je niet letterlijk moet nemen. Ze zijn kapot, zo zou je het kunnen zien. 23 december was de dag na de laatste show van de afgelopen tour", licht Bron toe.

Bekijk de video: 

'Nare plaat'

In een persbericht meldde De Jeugd van Tegenwoordig dat het laatste album een "ouderwets nare plaat" is geworden. Sommige nummers op het album zouden in een mindere periode geschreven zijn. De video voor Er Zijn Weer Dingen lijkt dit beeld te versterken. Bron zelf twijfelt aan die stelling.

"Ik weet niet of het echt het meest duistere album is. Misschien zijn mensen dat gewoon gaan zeggen, heb ik dat gelezen en ben ik daar weer door beïnvloed geraakt. Maakt ook niet zoveel uit. De clip heeft een heftige lading en dat is altijd goed."

Bekijk vier favoriete muziekvideo's van Bas Bron