De rockband The Libertines komt weer bij elkaar. De mannen komen samen in het kader van het British Summer Time-festival in Hyde Park. 

Na ruim een week van steeds hardnekkiger wordende geruchten, werd vrijdag duidelijk dat de Britse rockgroep rond Pete Doherty en Carl Barat op zaterdag 5 juli in het Londense Hyde Park speelt. 

Het zal het grootste concert zijn dat de groep ooit gaf in Groot-Brittannië, aldus de muzikanten op hun FacebookpaginaThe Libertines bestond van 1997 tot 2004.

De groep maakte in die periode twee albums en werd vooral bekend door hun weerbarstige rock en door de drugsescapades van met name zanger en gitarist Doherty. 

Sinds het uiteenvallen van de band bleven zowel Barat als Doherty in de muziek actief, hoewel geen van beiden met andere projecten het succes van The Libertines wist te evenaren.

Aanvaringen

Doherty’s voortdurende aanvaringen met de autoriteiten zorgden ervoor dat hij vrijwel permanent in het nieuws was. Doherty praatte vorige week zijn mond voorbij toen hij in een interview met een Israëlische krant vertelde te zijn benaderd voor een Libertines-reünie.

Hij meldde daarbij dat hij het geld hard nodig heeft. In 2010 vond ook een reünie plaats en speelden The Libertines op festivals in Reading en Leeds. In Hyde Park treden op 5 juli ook onder meer The Pogues, Spiritualized en Maximo Park op.