Fans van de Zeeuwse band Bløf hoeven zich voorlopig niet druk te maken over het einde van de band. Als het aan bassist Peter Slager ligt, gaat de band nog vele jaren door.

"Ik houd het nog makkelijk twintig jaar vol. We hebben nog genoeg ideeën en tourtjes die we willen doen", zegt de bassist.

"Fysiek houden we het ook nog wel een tijdje vol. Zo oud zijn we nou ook weer niet", vervolgt de 44-jarige Slager lachend. "We hebben nog genoeg energie."

De bassist hoopt dat ook de fans nieuw materiaal van Bløf nog jaren positief ontvangen. "Het zou heel mooi zijn als dat ons is gegeven. Muziek maken blijft iets magisch en werkt verslavend."

Spannend

Die verslaving aan muziek zorgt ervoor dat de band vrijdag alweer zijn elfde studioplaat In het Midden van Alles uitbrengt. Slager wordt na al die jaren nog steeds nerveus als een nieuw album uitkomt. "Dat is toch iedere keer weer spannend", zegt de bassist. "Het went nooit. Zo blasé kunnen we natuurlijk ook niet worden."

Hoewel het uitbrengen van een nieuwe plaat kan zorgen voor slapeloze nachten, twijfelt Slager niet aan de kwaliteit van de nieuwe plaat. "Ik denk wel dat hij goed wordt ontvangen", blikt hij vooruit. "Het album is heel goed gelukt."

Frisse oren

Een van de redenen dat Bløf tevreden is over In het Midden van Alles, is dat de band zich op de plaat weer van een andere kant laat horen. Vooral de samenwerking met gitarist en producent JB Meijers was belangrijk voor het nieuwere geluid. "Het was een ander klankbord. Zijn input was erg fijn, omdat hij met frisse oren luisterde."

Bløf vindt het erg belangrijk om nieuwe kanten te blijven ontdekken. "Het is voor ons een vereiste om steeds vernieuwend te zijn. Waarom zou je anders een plaat maken?"

Volgens Slager vraagt de band zich continu af hoe de muziek boeiend kan blijven. "We proberen het binnen onze kaders zo avontuurlijk mogelijk te maken. Dat is niet alleen voor het publiek fijn, maar maakt het podium voor ons ook steeds weer anders."