Waylon heeft nooit een minachtende opmerking gemaakt het Eurovisie Songfestival. "Die quotes zijn uit hun verband getrokken."

Dat zegt de zanger in RTL Boulevard over het stuk dat donderdag in het AD is verschenen.

Waylon zou in een interview met de krant gezegd hebben dat de focus voor hem niet zozeer ligt bij het winnen van de wedstrijd, maar van het uitbrengen van hun gezamenlijke album.

"Die uitspraak is volledig uit zijn verband getrokken. Ik wil heel graag naar het Songfestival, dat zeg ik al jaren. Van de week was er een persdag rond ons nieuwe album en voor die gelegenheid was het album belangrijker."

"En we hoeven er toch niet omheen te draaien? Het voornaamste is dat het album en onze oprechte liefde voor country goed worden begrepen."

Deelnemers

De zanger zou daarnaast uitspraken hebben gedaan over andere deelnemers van de wedstrijd, Waylon zei te merken dat de andere deelnemers te veel naar YouTube hebben gekeken. "Er doet een tweedehands Paul Potts mee en een gozer die Bruno Mars nadoet", aldus de zanger volgens de krant.

In RTL Boulevard laat de zanger weten dat hij nooit minachtend is geweest over andere kandidaten. "Ik heb misschien een onhandige uitspraak gedaan over die Youtubefilmpjes, maar ik heb gewoon echt het gevoel dat ik sommige dingen al eerder heb gezien."

"Iedereen mag een mening hebben over een liedje, net als ik mijn mening mag geven. Maar ik ben nooit minachtend geweest."

De zanger zegt veel zin te hebben in de deelname aan het muziekfestijn. Volgens hem gaan hij en zijn collega Ilse DeLange "een mooi avontuur tegemoet."