Dankzij de uitzending van The Passion vorige week, scoort zanger Jamai Loman na tien jaar weer een hit in de Mega Top 50.

De single Gevallen Of Gevlogen is deze week de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. De Guus Meeuwis-cover betreedt de hitlijst op nummer 24.

De laatste hit die Loman scoorde in de Mega Top 50 was Wango Tango, dat in 2004 de dertigste plek bereikte. In 2003 scoorde hij een nummer 1-hit met Step Right Up.

Zijn enige andere hit was When You Walk In The Room, met Idols-collega Dewi. De Jackie DeShannon-cover uit 1963 was veertig jaar na het origineel goed voor de zevende plek. Het was de hoogst genoteerde versie: de opnames van Paul Carrack en Piet Veerman met Annie Schilder bleven onderaan de lijst steken.

Musicalvorm

Het EO-programma The Passion is al een paar jaar op rij een groot succes op de televisie en wist dit jaar zelfs 3,2 miljoen kijkers te trekken. In The Passion worden de laatste dagen van Jezus Christus in musicalvorm uitgebeeld met behulp van Nederlandstalige liedjes. Loman speelde dit jaar de rol van Judas.

"Voor de scène van Judas zocht ik een nummer over twijfel en teleurstelling", zegt Jan-Willem Roodbeen, muzieksamensteller van The Passion en presentator op Radio 2, tegen NU.nl. "Gevallen Of Gevlogen is een minder bekend, maar geweldig nummer van Guus Meeuwis, dat erg goed aansluit bij dit deel van het verhaal."

Autokerkhof

"Ik kies bewust ook onbekendere nummers voor The Passion in de hoop dat kijkers erdoor verrast worden. Door de geweldige uitvoering van Jamai, mede door het arrangement van Eric van Tijn en de prachtige beelden op het autokerkhof, is dit nummer een van de meest indrukwekkende momenten geworden."

"Dat het veel mensen geraakt heeft, blijkt wel uit het aantal downloads en views op YouTube. De video is al bijna 175.000 keer bekeken en de single heeft nu ook een hitnotering in de Mega Top 50. Jamai is er zelf nogal nuchter onder, en dat siert hem, maar hij heeft deze erkenning absoluut verdiend."

Uitvoering

De originele versie van Gevallen Of Gevlogen is afkomstig van het Guus Meeuwis-album Armen Open uit 2011. Deze coverversie is een van de weinige liedjes van de Brabantse zanger die de lijst bereikt in een andere uitvoering dan die van de auteur zelf.

Andere composities van hem die de lijst haalden, waren Toen Ik Je Zag van Hero (nummer 1 in 1997 en in 2010) en Volle Kracht Vooruit! van De Deurzakkers (nummer 36 in 2005). Meeuwis zelf wist met 23 singles bij de bovenste vijftig te eindigen, al was zijn opname van Gevallen Of Gevlogen nooit een hit.