De Schotse zanger en fluitist Ian Anderson heeft besloten definitief een punt achter zijn band Jethro Tull te zetten, om de aandacht te vestigen op zijn solocarrière.

De frontman laat aan muziekblad Billboard weten dat Jethro Tull zijn beste tijd heeft gehad. "Het is de afgelopen tien jaar min of meer tot een einde gekomen", aldus Anderson.

Jethro Tull lag in feite stil nadat in 2003 het laatste album verscheen, een kerst-cd. Tot vorig jaar gaf Anderson wel nog optredens onder de naam Jethro Tull.

Anderson bekent nu altijd een hekel te hebben gehad aan de bandnaam, die door de boeker van de band zou zijn bedacht. "Als je me twintig jaar geleden gevraagd had of ik ergens spijt van heb in mijn muzikale carrière, dan zou mijn antwoord, net als nu, de bandnaam zijn geweest."

Alle optredens in de touragenda van de band staan aangekondigd als "Jethro Tulls Ian Anderson", hoewel zijn begeleidingsband muzikanten bevat die al lange tijd met Jethro Tull werken.

In Nederland had Jethro Tull in 1969 een top 10-hit met Bourée. Anderson brengt deze week zijn zesde soloalbum Homo Erraticus uit.