The Opposites en Racoon zijn donderdagavond allebei twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards.

The Opposites wonnen de prijzen voor beste hiphopact en voor hun album Slapeloze Nachten.

Racoon won de prijs voor beste artiest pop en later die van beste band. "Ontzettende eer om hier weer te staan", aldus de zanger van de band.

Miss Montreal was donderdag de eerste die een award won en kreeg die omdat ze volgens de stemmers de beste zangeres is.

"Ik wilde al bijna niet meer komen, omdat Ilse DeLange 'm altijd wint", zei Miss Montreal in haar ontvangstspeech. "Ik ga veel drinken!"

Douwe Bob mocht de prijs voor beste zanger mee naar huis nemen. "Dit had ik echt helemaal niet verwacht. Ik had me hier niet op voorbereid", zei de zanger.

Jett Rebel

De 3FM Award voor beste live-act ging naar Chef'Special en Mr. Probz won twee prijzen voor zijn single Waves: de prijs voor beste single en de Schaal van Rigter (meest gedraaide nummer op de radiozender). Dj Martin Garrix won de 3FM award voor beste artiest dance.

De band Kensington won de prijs voor beste artiest rock. Blaudzun werd gekozen tot beste artiest alternative.

Jett Rebel viel ook twee keer in de prijzen: hij kreeg de prijs voor beste nieuwkomer en die voor Serious Talent.

Tijdens de awardshow, die werd gepresenteerd door Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga, verzorgden onder anderen Kensington, Nielson en Jacqueline Govaert een optreden. De 3FM Awards werden voor de tiende keer uitgereikt.