Jett Rebel heeft dinsdag de 3FM Serious Talent Award 2014 gewonnen. De zanger en componist ontving de prijs in de 3FM-studio uit handen van dj Domien Verschuuren. 

Ook alle andere genomineerden waren naar Hilversum afgereisd: Mozes And The FirstbornTaymir, Tessa Rose Jackson en Town Of Saints.

De 3FM Serious Talent Award gaat naar de band of artiest die volgens 3FM het meest heeft gedaan met hun eerder verkregen predicaat Serious Talent.

"Jelte Tuinstra, de man achter Jett Rebel, heeft afgelopen jaar zijn carrière naar een hoger niveau getild", vindt Serious Talent-coördinator Tijs van Liemt. "Jett Rebel is volgens 3FM een belofte voor de toekomst. Hij legt de lat voor zichzelf erg hoog en is niet in een genre te vangen. Met songs als Louise, Tonight en de huidige soundtrack van Spiderman heeft Jett Rebel een vliegende start gemaakt."

Vakjuryprijs

De Serious Talent Award is de enige vakjuryprijs van de 3FM Awards, want in alle andere categorieën besluit het publiek wie er met de felbegeerde bokaal naar huis mag. Die prijzen worden donderdag pas uitgereikt. Jett Rebel maakt dan wederom kans op een onderscheiding: hij is ook genomineerd voor Beste Liveact en Beste Nieuwkomer.

De 23-jarige popmuzikant zal die avond ook optreden tijdens het evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam.