De Amerikaanse boyband New Kids On The Block trekt in mei weer door Europa, maar heeft geen zin er een nostalgisch feestje van te maken. "Ik vind dat we als groep vooruit moeten blijven kijken", zegt zanger Jordan Knight tegen NU.nl.

In 2012 gaf de groep een concert in Ahoy, vergezeld door Backstreet Boys. Ditmaal komt de groep alleen en geven de heren een intieme show in de HMH.

"Past daar echt zesduizend man in? Dan is het misschien toch niet zo intiem", lacht Knight. "Maar ik vind het belangrijk dat we iets dichterbij het publiek komen met deze tournee."

"We hebben in het verleden natuurlijk veel in stadions gespeeld. Dan is het moeilijk om echt een connectie met het publiek te hebben. Dan zie je überhaupt niet wat er in de zaal gebeurt", vervolgt hij. "Met deze tournee wil ik mensen gewoon aan kunnen kijken."

"Misschien dat we zelfs kunnen regelen dat mensen uit de zaal verzoekjes in kunnen dienen. Al is dat uiteindelijk misschien moeilijk te realiseren. Hoe dan ook wil ik dat de fans deze keer iets extra's krijgen. Niet gewoon een band die voor de zoveelste keer dezelfde liedjes zingt."

Bewijzen

Afgelopen jaar bracht New Kids On The Block een nieuw album uit met de titel 10. Het is de zesde studioplaat van de groep, die in totaal tientallen miljoenen platen over de toonbank zag vliegen. "Ik schrijf niet mee aan de nummers, maar voel er wel een hele sterke band mee", aldus Knight.

"Dit wordt ook zeker niet ons laatste wapenfeit. Ik ben zelf nog met een ander project bezig waar ik nog niet zoveel over kan zeggen, maar ook met New Kids On The Block zijn we nog lang niet uitgespeeld. Ik hoop dat we kunnen bewijzen dat we niet perse bij die bepaalde periode eind jaren tachtig behoren, maar groter dan dat worden nog."

Verblijden

Volgens Knight wil New Kids On The Block het publiek vooral verblijden met nieuw materiaal. "Het wordt misschien moeilijk om mensen te overtuigen dat iedereen daar baat bij heeft", weet de zanger zelf ook. "Natuurlijk willen mensen vooral de oude hits horen, maar het moet voor iedereen leuk blijven."

"Uiteindelijk is het voor fans van New Kids On The Block alleen maar mooi als wij als band goede nieuwe muziek blijven maken. Tijdens de tournee met Backstreet Boys merkte ik dat zij die drive ook heel erg hebben. En zij hebben op de nieuwe plaat gewoon veel sterke nummers staan."

New Kids On The Block staat op 10 mei in HMH, Amsterdam.