Los van de vrolijke aard van het concert dat voormalig Culture Club-zanger Boy George maandagavond in Tilburg gaf, nam de popster ook even de tijd om de net overleden Peaches Geldof te herdenken.

Eerder op de avond liet Boy George via Twitter weten dat hij vorige maand nog met de tweede dochter van rockmuzikant Bob Geldof (Boomtown Rats, Band Aid) had gesproken. Tijdens zijn optreden in concertzaal 013 staat Boy George kort stil bij haar overlijden en draagt het nummer Bow Down Mister aan haar op.

Het is overigens het enige nummer deze avond van Jesus Loves You, de band waarvan Boy George na het uit elkaar gaan van Culture Club kortstondig de frontman was. Wel stelt de zanger zijn fans tevreden met zijn vele hits uit de jaren 80. Zo komt solohit Everthing I Own (origineel van Bread) al vroeg in de set voorbij.

Hij verrast met een stevige versie van de T.Rex-klassieker Get It On en een prettige uitvoering van het soulnummer You'll Lose A Good Thing (vooral bekend in de opname van Aretha Franklin). Zijn lage stem komt hierin mooi naar voren. Die diepe croonerstem komt later in de show goed van pas bij enkele ballads.

Lager

Het zijn echter de grote hits die hij met Culture Club maakte waarmee hij het publiek het meest in beweging krijgt. Alle liedjes zijn wel wat trager en op zijn minst een half octaaf lager gezongen, maar eighties-classics Church Of The Poison Mind en Do You Really Want To Hurt Me nodigen nog steeds uit tot een dansje.

Een vrouw in het publiek roept dat ze met Boy George wil trouwen. "Je zou helemaal niks aan me hebben", antwoordt de zanger gevat, doelend op zijn seksuele geaardheid. Boy George staat vol vreugde op de bühne en maakt veel contact met het publiek. Ook de omgang met zijn muzikanten is losjes en plezierig.

Tempo

Wanneer hij vindt dat een van zijn recente nummers te langzaam wordt gespeeld, gebiedt hij zijn drummer het tempo omhoog te gooien. Samen met zijn gitarist zet hij enkele aardige akoestische versies neer van diverse bekende en minder bekende liedjes, waarvan Time (Clock Of The Heart) het beste uit de verf komt.

De hit waar iedereen op wacht, is uiteraard Karma Cameleon, die in een soort kampvuurversie wordt gegoten. Dat blijkt niet het slot van zijn concert, want daarna komen er nog veel nummers van zijn recente album This Is What I Do voorbij. Met ruim twee uur op de klok en veel nieuw werk, duurt de show eigenlijk net iets te lang.