Zanger John Lydon, ook bekend als Johnny Rotten van punkband Sex Pistols, zegt verheugd te zijn met zijn deelname in een nieuwe Amerikaanse productie van de rockmusical Jesus Christ Superstar.

Vorige week werd bekend dat Lydon in de nieuwe versie van de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice de rol van koning Herodes I, alias Herodes de Grote, vertolkt.

"Ik ben hier om met de koning van de Joden te zingen, wat zou je nog meer kunnen wensen?", laat de punkzanger in een reactie weten over zijn casting. Dat meldt The Guardian.

De frontman van Sex Pistols en Public Image Ltd. is niet het enige bekende gezicht tijdens de arenatournee van de musical. 'N Sync-zanger JC Chasez is te zien als Pontius Pilatus en Michelle Williams van Destiny's Child speelt Maria Magdalena.

In de Britse versie speelt ex-Spice Girl Melanie C de rol van Maria Magdalena. De hoofdrol wordt vertolkt door de Britse zanger en acteur Ben Foster.

Brandon Boyd is tijdens de Amerikaanse tournee te bewonderen als Judas, Tim Minchin kruipt in de Britse reeks in de huid van de antagonist. Er staan ruim vijftig shows van Jesus Christ Superstar gepland in de Verenigde Staten. De première is op 9 juni in New Orleans.